ISO 14001:2015

Το Διεθνές Πρότυπο ISO14001 καθορίζει τις απαιτήσεις για την ανάπτυξη και την εφαρμογή ενός Συστήματος Περιβαλλοντικής Διαχείρισης (Environmental Management System - EMS).

Μέσω του προτύπου αυτού μια επιχείρηση μπορεί να προσεγγίσει και να αναγνωρίσει, με συστηματικό τρόπο, τις επιπτώσεις των δραστηριοτήτων της στο περιβάλλον και να θέσει σκοπούς, στόχους και προγράμματα για την παρακολούθηση και μείωση των επιπτώσεων αυτών.

Ποιες επιχειρήσεις μπορεί να ενδιαφέρει το ISO 14001;

Το περιβάλλον σήμερα, υπό το πρίσμα της Κλιματικής Αλλαγής που βιώνει ο πλανήτης μας, ενδιαφέρει άμεσα ή έμμεσα όλους μας, ως άτομα αλλά και ως επιχειρήσεις.

 Υπ’ αυτή την έννοια, κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα, επηρεάζει σε μικρό ή μεγάλο βαθμό το περιβάλλον.

Ειδικότερα, στον κλάδο των Απεντομώσεων, Μυοκτονιών και Απολυμάνσεων η χρήση βιοκτόνων, σε όλων σχεδόν των ειδών τις εγκαταστάσεις (ανοικτοί & κλειστοί χώροι, κατοικίες, εργοστάσια, αποθήκες, νοσοκομεία, χώροι εστίασης, κλπ), τα παραγόμενα απόβλητα (χρησιμοποιημένα βιοκτόνα, κενές συσκευασίες με υπολλείμματα), ο καθαρισμός των εργαλείων - εξοπλισμού εφαρμογών εμπεριέχουν κινδύνους για το περιβάλλον.

Υπ’ αυτή την έννοια η προστασία του περιβάλλοντος και η πρόληψη της ρύπανσης, με τη βοήθεια και την εφαρμογή ενός Συστήματος Περιβαλλοντικής Διαχείρισης κρίνεται πλέον απαραίτητη.

Περιβαλλοντικά, επιχειρησιακά και κοινωνικά οφέλη εφαρμογής του ISO 14001: 

  • Ανάδειξη της περιβαλλοντικής ευαισθησίας της επιχείρησης και σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών της
  • Πλήρης συμμόρφωση με τη σχετική Νομοθεσία
  • Διευκολύνση της συνεργασίας με άλλες επιχειρήσεις του Δημοσίου ή του Ιδιωτικού Τομέα που απαιτούν την εφαρμογή συστήματος περιβαλλοντικής διαχείρισης
  • Ευαισθητοποίηση του προσωπικού στην εφαρμογή και την τήρηση του συστήματος.

Τι μπορεί να προσφέρει η ΕΕΠΑ;

H ΕΕΠΑ παρέχει υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης, εκπαίδευσης  και προετοιμασίας για πιστοποίηση και για το πρότυπο ISO 14001:2015 προς οιαδήποτε επιχείρηση Μέλος της ΕΕΠΑ αλλά και σε οποιαδήποτε άλλη επιχείρηση που δεν είναι Μέλος και επιθυμεί να γίνει.

Η ΕΕΠΑ, διαθέτοντας μια δυναμική ομάδα Συνεργατών Επιστημόνων, Μηχανικών, Χημικών, Γεωπόνων είναι σε θέση να παρακολουθεί και να υποστηρίζει σε μόνιμη βάση κάθε επιχείρηση στο δύσκολο θέμα της καθημερινής εφαρμογής και τεκμηριώσης.

Η τεκμηρίωση θέλει χρόνο και συνέπεια. Αποτελεί βασική απαίτηση για την πιστοποίηση (και διατήρηση της Πιστοποίησης) από το Φορέα Πιστοποίησης. Η ΕΕΠΑ με την εμπειρία της αφήνει στην ευθύνη της επιχείρησης το μέρος εκείνο της εφαρμογής που είναι απαραίτητο για τη λειτουργία της και το υπόλοιπο (ιδιαίτερα των εσωτερικών επιθεωρήσεων) υλοποιείται από την ίδια, προκαλώντας τον ελάχιστο δυνατό φόρτο στην επιχείρηση.

Leaf
Ελληνική Εταιρεία Πιστοποιημένων Απεντομωτών
Leaf
    • Βρείτε μας

      Λ.Ιωνίας 174-176
      Αθήνα, 11144
      Τηλ: 210 7485604
      e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.